Om oss

Vestvatn Alpinanlegg

Vestvatn alpinanlegg er et skisenter eid av Misvær idrettslag. Vestvatn AS står ansvarlig for drifta og idrettslaget medlemmer, og andre, står for dugnadsarbeid.

Den første heisen med tautrekk ble åpnet vinteren 1990. Nå står bakken utviklet til å være et moderne anlegg med alle fasiliteter og muligheter for unge, gamle og hele familier. Anlegget har en stor kafe, t-krok skitrekk, 4 nedfarter og en gratis familiebakke. Anlegget knytter seg til Vestvatn skiarena for langrenn og turløypa rundt fjellet.

Vi har benker, bålpanner og ved. 

 

​Alpinhuset

Velkommen til Alpinhuset i Vestvatn!


I vår flotte servicebygning har vi en kafé med 130 sitteplasser, skiutleie, rikelig med toaletter og garderobeplass, samt et veldig fint møtelokale om man skulle ønske å leie det.

 

Kafe

Kafeen er selve hjertet av Vestvatn, her treffes glade skiløpere som er inne for å spise litt mellom turene og lokalbefolkning som bare kommer for å ta en kaffekopp og en vaffel. Menyen i kafeen er forholdsvis enkel, med servering av vafler, sveler, pølser, toast, nudler og kioskvarer, i tillegg til kald og varm drikke. Det er tillatt å spise medbragt mat i en egen avdeling av kafeen.

 

Skiutleie

Vår skiutleie har et bredt utvalg av ski- og snowboardpakker som står klare for å gi deg en god opplevelse i bakken. Vi har carvingski, twintipski, snowboard og snowblades i alle størrelser, samt hjelmer og goggles. Skiutleien har også et enkelt utvalg av salgsvarer til deg som vil oppgradere skiopplevelsen litt.

 

Skiutleien har også en voksmaskin hvor du kan fo glidet dine ski eller snowboard for en rimelig penge. 

Bankterminal er tilgjengelig på alle salgspunktene. Vi tar også i mot kredittkortene VISA , MASTERCARD og MAESTRO.

Skikjøring

Skikjøringen her i Vestvatn kan deles inn i to områder, Coop Familiebakken, og Storbakken

Coop Familiebakke


I Coop Familiebakken på 120 m har vi et enkelt tautrekk hvor barn og nybegynnere i alle aldre enkelt lærer seg å bruke heisen, og bakken har en slak helling som gjør den perfekt for å lære seg grunnleggende ferdigheter på ski eller brett. Coop Familiebakken er sentrum for aktiviteter for barn og unge, og vi kommer til å ha mange små arrangementer i denne bakken i løpet av sesongen.


I området rundt bakken er det plassert parkbord/benker med 30 sitteplasser og store bålpanner.
Det er også satt opp 2 bålhus med 18 sitteplasser i hver. Begge bålhusene har en stor grill i midten.

 

All bruk av fasilitetene i Coop Familiebakken er gratis!

 

Storbakken


Storbakken har en T-krokheis på 1250 m i lengde og høydeforskjell på 315 m. Det er 4 definerte nedfarter med en samlet bredde på over 600 m. En kombinasjon av disse gir et stort antall muligheter for variasjon. Lengste nedfart med kombinasjon blir over 3 km.
I nedfartene er det også montert/bygget/lagt til rette for rails, hopp, skogskjøring og frikjøring.

Heiskort kan kjøpes i kafeen og på nett.

Både Coop familiebakken og storbakken har flomlys.

LANGRENN

I områdene rundt alpinbakken finnes det et fantastisk nettverk med langrennsløyper, med både lysløype, skogsterreng og høyfjellsterreng i ett og samme nettverk. Vi arbeider med å lansere et nytt og bedre kart og skiltplan for området, i mellomtiden kan man bruke skisporet.no sin oversikt her: